Maus-numret
När jag fick chans att medverka här blev jag överförtjust – och nervös. En av världens viktigaste serier, avgörande för min egen uppväxt… Utställningen har redan varit i Göteborg och Stockholm, men jag har tyvärr inte haft tillfälle att besöka den. Jag ska dock se den i Skåne!

Utställningen MUS MOUSE MAUS
PLATS: Malmö Stadsbibliotek
DATUM: 3 november – 15 december 2010
VERNISSAGE: Onsdagen 3 november kl. 17 – 19

MUS MOUSE MAUS
Det är utgångspunkten för en utställning där 24 skandinaviska serietecknare gjort unika tolkningar av en av världens mest inflytelserika och världsberömda serier, Art Spiegelmans “Maus”.

Dessutom har Seriefrämjandets tidskrift Bild & Bubbla tillägnat nummer 184 (nr 3/2010) temat med spännande artiklar om olika aspekter av både serien och serietecknaren själv. Bild & Bubbla nr 184 kan beställas till 109 kr på order@serieframjandet.se

Se även: Kort recension av B&B i Dagens Nyheter
Oundvikligen har utställningen väckt debatt… Här svarar Seriefrämjandet på kontroversen.