seriefestival 2013

Det är seriefestivaaal! Kom till Kulturhuset vid Plattan i Stockholm nästa helg. Var där eller var kvadratisk! Temat är “Eskapism” och det är förstås som klippt och skuret för Goldenbird och mina andra serier som jag kommer att sälja och signera på Small Press Expo, festivalens blodomlopp, under lördagen och söndagen 27-28 april. Jag kan inte lova något nytt (förutom den färggranna utgåvan av Goldenbird 3-4 som jag lät trycka upp för Helsingfors seriefestival i fjol) men jag har en del goda nyheter: Jag har fått ett stipendium som möjliggör serietecknande på heltid nästa år. Äntligen arbetsro!

Flygarässet som hellre är ett svin än en fascist, Porco Rosso, får en specialvisning 18.30–20.00 på Klarabiografen med Serietekets filmklubb. Hayao Miyazakis legendariska animelångfilm (紅の豚) presenteras av Tinet Elmgren, vem annars… Jag har förmånen att sitta bredvid denna seriekändis och grisentusiast under Small Press Expo, och jag ser lika mycket fram emot att dela bordet med det finska stjärnskottet Kaarina Uimonen, vars livliga penseldrag och uttrycksfulla figurer man kan njuta av på engelska (Inkblot) och på finska (Orava). Här är Kaarinas Tumblr.

Men tillbaka till den närmaste framtiden. Det är full rulle hela veckan för serieintresserat folk i Stockholm. Jag anländer själv först fredag kväll, så jag missar en del kul som följande vernissage:
Ola Skogängs ockulta stad
Åtta mangatecknare ställer ut
Piracy is Liberation @ Kafé 44
Utställningarna fortsätter dock under helgen. Här kan man få tag på hela programmet.